Könyv

Fordítsunk! – Káprázat – a kortárs román irodalmi életben

Magvető Café
2019. október 11. (péntek) 17:00

Helyszín:

Magvető Café
1074 Budapest, Dohány utca 13

oszta Gabriella és Szilágyi Eszter Anna műhelybeszélgetése


„A fordítás sokszor bizonytalan kimenetelű kockázatos kaland, nemcsak egy másik nyelvben, hanem egy másik és a sajátunktól eltérő gondolkodásmódban és képzeletvilágban... Olyan, mint a színház...” – vallja Koszta Gabriella műfordító.
Hamarosan megjelenik magyarul is Mircea Cărtărescu nagyszabású Káprázat (Orbitor) c. regénytrilógiájának harmadik kötete, A jobb szárny. Cărtărescu költő, prózaíró, a román posztmodern jelentős teoretikusa. Műveit számos nyelvre lefordították, legújabb regényét nem sokkal a megjelenése után a legnívósabb irodalmi díjakra jelölték. A megjelenés időzítése nem véletlen, hiszen Cărtărescu költői-prózai művének egyik központi témája az 1989-es romániai forradalom, amelynek idén decemberben lesz a 30. évfordulója.
Cărtărescu, Norman Manea, Dan Lungu és sok más román író fordítójával, Koszta Gabriellával Szilágyi Eszter Anna költő, drámaíró beszélget – műfordításról, román irodalomról és az október eleji egyhetes iaşi nemzetközi irodalmi és műfordítói fesztiválról, a FILIT-ről.


A Magyar Műfordítók Egyesületének programja.

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás