Könyv

I. Kortárs Kínai Könyvklub: YU HUA/JÜ HUA

Magvető Café
2022. szeptember 15. (csütörtök) 18:00

Helyszín:

Magvető Café
1074 Budapest, Dohány utca 13 (volt Hátsó kapu)

Érdekli a kínai irodalom, de nem tudja, hogyan is fogjon hozzá? Szereti a kínai könyveket, és szívesen beszélgetne róluk? Megismerkedne sinológusokkal, eredeti kínai nyelvből fordítókkal, a kínai gondolkodással? Szeretne többet megtudni a mai Kínáról, az ott élő emberekről, a mindennapjaikról? Vagy egyszerűen csak egy jó programra vágyik, kedvelt és elismert írók, irodalomkritikusok, műfordítók és irodalomkedvelők, valamint kínai könyvek társaságában szívesen eltöltene néhány tartalmas órát?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, jöjjön el a Kortárs Kínai Könyvklub
rendezvényeire!

Az első könyvklub alkalmával Yu Hua (népszerű magyar átírással: Jü Hua), a kortárs kínai irodalom egyik legismertebb és legelismertebb szerzőjének a műveiről beszélgetünk, akinek számos regénye, esszékötete és novellája magyarul is megjelent.

Meghívott vendégek:
Kalmár Éva sinológus, műfordító
M. Nagy Miklós József Attila-díjas műfordító, író, a Helikon Kiadó igazgatója

A könyvklub háziasszonya:
Zombory Klára sinológus, műfordító

A rendezvényen való részvétel díjtalan és nincs regisztrációhoz kötve, de ha írásban is megerősíti a részvételi szándékát a kinaiirodalom@gmail.com e-mail címen, megnyerheti a 20 db könyvklub logóval ellátott vászontáska vagy könyvajándék egyikét.

A könyvklubon való részvételével egyben hozzájárul, hogy a rendezvényről készülő hang- és videófelvételeken szerepeljen.
A rendezvénysorozatot a Kínai Írószövetség és a Budapesti Kínai Kulturális Központ támogatja.