Könyv

Ketten és külön - Szabó T. Anna és Dragomán György irodalmi estje

Helyszín:


1067 Budapest, VI. kerület Eötvös utca 10.

Egy pár, huszonhat év. Együtt lassan huszonöt könyv, na és persze színdarabok meg sok-sok műfordítás. Két filmes cameoszerep. Utazások ketten és külön, fejben és a nagyvilágban. Két dudás, két gyerek, egy csárda. Vajon hogy férnek meg együtt, hogy osztják el, meg, be, ki, szét? Vannak-e trükkjeik? Tippjeik? Na és receptjeik? Szópárbaj, anekdoták, felolvasás! - mindez az egyik leginnovatívabb, az irodalomhoz erősen kötődő jazz zenész, Dés András ütőhangszeres improvizációival.

Szabó T. Anna és Dragomán György – mindketten Erdélyben születtek, kamaszként költöztek Szombathelyre, Anna 16, Gyuri 15 évesen. Miként ismerkedtek meg? Hogyan segítik egymást az írásban és az életben? Családi legendák, magánmitológiák, az egymás mellett alkotás mikéntje nagyon is érdekli az olvasókat. Különösen akkor, ha két ilyen kiváló alkotóról van szó, akiknek pályája töretlenül ível egymás mellett és egymást segítve szinte már kamaszkoruktól. Gyuri szenvedélyes, Anna higgadtabb, józanabb, és megtanulták ezeket jól kiegyenlíteni. Egymás legőszintébb kritikusai.

Az izgalmasnak ígérkező esten többek között szó lesz Szabó T. Anna Könyvfesztiválra megjelent, Határ című legújabb prózakötetéről is, amely személyes emlékekből táplálkozik, szövegei rákérdeznek a személyiség határaira, a saját történetével és a történelemmel szembesülő ember örömére és szégyenére.

Legyen az október hónap első keddje a kedvenc napod nálunk!
Legyen az október hónap első keddje a kedvenc napod nálunk!

Október 2-án KultúrKedd a port.hu oldalon.