Könyv

Márai és a humor – Lenin szakálla - Márai Sándor estek

Hirtling István előadó
Várkert Bazár (Szárazárok Színpad)
2021. június 24. (csütörtök) 19:00

Helyszín:

Várkert Bazár (Szárazárok Színpad)
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.


A Márai Sándor világáról szóló estek mostani epizódja olyan oldalát mutatja be a világhírű írónak, amelyet talán kevesen ismertek eddig. Hirtling István előadásában találkozhattok Márai Sándor öniróniával, humorral átszőtt írásaival, amelyek helyenként rendkívül kegyetlenek, szarkasztikusak, miközben egy igazi humanistát rejtenek, hiszen csak az tud viccelni az emberekkel és tulajdonságaikkal, aki szereti őket. A nyári sorozatnyitó est során elhangzó írások a teljes életművön végig tekintve ezt a rejtett dimenziót tárják fel.


Közreműködnek: Mészáros Tibor történész, Hirtling István színművész, Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész


Esőnap: 2021.06.25.


Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Várkert Bazár legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Várkert Bazár az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével vár.