Könyv

Nancy L. Mace és Peter V. Rabins: A 36-órás nap

Írók Boltja
2019. május 14. (kedd) 17:00

Helyszín:

Írók Boltja
1068 Budapest, Andrássy út 45

Nancy L. Mace - Peter V. Rabins: A 36-órás nap - Családi útmutató Alzheimer-kórral és más demens megbetegedéssel, valamint memóriavesztéssel küzdők gondozásához


Bemutatják: Dr. Egervári Ágnes, Hegyesiné Orsós Éva,
Kocsis Judit és Parászka Boróka
Moderál: Oriold Károly


Az Alzheimer kórral, vagy más demenciával élő beteg ápolójának, aki sokszor a közeli hozzátartozó, a nap 36 órából áll. Sokan kétségbe esve kérdezik: Meddig lehet egyedül hagyni? Mikor vegyük magunkhoz? Honnan lehet tudni azt, hogy mennyire súlyos a helyzet? Mit tegyek, ha nem ismer meg? Mennyi időt legyek vele? Hogy fürdessem? Meddig vezethet? Hogy intézzem a bevásárlást? Mit tegyek, hogy ne essen el? Hogy védjem meg a csalóktól? Hogyan intézzem a pénzügyeit? Hogyan etessem, hogy tegyem tisztába? Egyáltalán mit csináljon egész nap? Mikor keressünk idősotthont?


A „36 órás nap” kézikönyv a demenciával élő hozzátartozó otthoni ápolásban nyújt segítséget családoknak, orvosoknak, barátoknak érthetően, egyszerűen. Az eredetileg John Hopkins Egyetem kiadója által megjelentetett könyvből megtudjuk, hogy a súlyos memóriazavar sohasem normális része az öregedésnek. Ha ön akár hozzátartozóként, akár páciensként érintett és tanácstalan, teljesen érthető a helyzete. Olyan szakismeretekre van szüksége, amit ez a könyv tehet elérhetővé az ön számára. A könyv legnagyobb erőssége, hogy gyakorlati példákon keresztül világítja meg az egyes témákat. A fejezeteken keresztül képet kapunk a betegség lefolyásáról, mindemellett segít a gondozóknak saját érzelmeik és szükségleteik felismerésében és kezelésében. Reméljük, hogy ez a könyv Önnek is segítségére lesz a hétköznapi problémák megoldásában és abban, hogy az orvossal és az egészségügyi szakmával közös nyelvet találjanak, s jobban megértsék egymást.


A „36 órás nap” 1981-ben jelent meg először az Egyesült Államokban, azóta töretlen a sikere mindazok körében, akik áldozatos munkával vállalják Alzheimer kórral, vagy más ápolását. Világszerte 22 nyelvre fordították le és több, mint 3 millió példányban kelt el. A 2017-ben megjelent, hatodik, átdolgozott kiadás fordítását tartja most kezében az olvasó.