Könyv

Ola Rosling Budapesten

Budapesti Corvinus Egyetem
2019. április 15. (hétfő) 18:00

Helyszín:

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest, IX. kerület Fővám tér 8.

Budapesten a statisztika rocksztárja!


A Svéd Nagykövetség és a Libri Könyvkiadó szeretettel vár Ola Rosling budapesti előadására 2019. április 15-én 18:00-tól a Corvinus Egyetemen.


"Ha a világképünk a tényeken alapul, akkor képesek vagyunk arra, hogy észrevegyük, a világ nem is olyan rossz hely, mint amilyennek tűnik – és képesek vagyunk észrevenni azt is, hogy mit kell tegyünk, hogy még jobb hellyé váljon."


Első alkalommal ad elő Magyarországon a statisztika, a fenntartható fejlődés és a tényalapú oktatás népszerűsítésének világhírű szakértője Ola Rosling.
Ola Rosling feleségével, Anna Roslinggal és apjával, Hans Roslinggal alapította a Gapminder Alapítványt. Ola vezette a Trendalyzer szoftver fejlesztését, amely a nemzetközi statisztikákat mozgó, interaktív grafikává alakítja át. A szoftvert a Google 2007-ben vásárolta meg, ezt követően csapatával a Google-nek dolgozott, Ola volt a Google Public Data termékmenedzsere. 2014-es TED előadását közel 5 millióan látták, apjával és feleségével írt könyve, a TÉNYEK (Factfulness) világszerte bestseller lett.


Ola kutatásai mellett jelenleg is világszerte előadásokat tart azzal a céllal, hogy az ideológiai alapú helyett a tényalapú oktatást népszerűsítse.