Könyv

Online beszélgetés Romsics Ignáccal

Online nézhető ONLINE
2020. november 25. (szerda) 17:00

Élő online beszélgetés a Kossuth Kiadói Csoport Facebook-oldalán


Romsics Ignác, történésszel, a BBC History főszerkesztőjével a közel 10 éves magazin hagyományairól és az újdonságokról.
Romsics Ignác Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja. Az egri Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Intézetének főállású oktatója. Számos könyv szerzője, a Kossuth Kiadónál 2009-2010-ben megjelent 24 kötetes Magyarország története szerkesztője, a Sorsfordítók könyvsorozatok szerkesztője, a Magyarország a második világháborúban című kötet egyik szerzője, a Magyarország az első világháborúban című bookazine főszerkesztője és 2020. november 1-től a BBC History főszerkesztője.
Fő kutatási területe a 20. század magyar politikatörténete, különös tekintettel a két világháború közötti időszakra. Külön foglalkozott Bethlen István életével és politikájával. Kutatásai a nagyhatalmak Magyarországgal kapcsolatos politikájának kérdéseire is kiterjednek. Nagy jelentőségű munkája a 20. századi magyar történelmet taglaló monográfiája, amely több kiadást is megélt. 2017-ben jelent meg a Kossuth Kiadónál a teljes magyar történelmet feldolgozó sikerkönyve, a Magyarország története.
2020. november 25., szerda 17.00 óra
Beszélgetőtárs László Ágnes, a Kossuth Kiadó kommunikációs vezetője