Könyv

Pilinszky100 #11. / Az Önéletrajzaim kötet bemutatója

Online nézhető ONLINE
2021. június 10. (csütörtök) 19:00

2021 -  Pilinszky János költő születésének 100 évfordulója – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemeljük a szerző sokrétű életművét.

A centenáriumi sorozat tizenegyedik estje egy különleges "ünnep" lesz. A beszélgetés egyaránt szól az Önéletrajzaim című Pilinszky János írás bemutatásáról - melynek anyagába bekerült a nemrég, a Pilinszky100 sorozatban megtalált székesfehárvári kézirat -, emellett a költő unokaöccse, a jogörökös Kovács Péter Pilinszky közelében című emlékező, összefoglaló kötete is újra kiadásra kerül. A két kötet bemutatása mellett az este személyes hangvételű és elemző beszélgetésébe Bende József irodalomtörténész, szerkesztő vesz részt, a szövegeket Kútvölgyi Erzsébet tolmácsolja. A program a Magvető Kiadóval együttműködésben jön létre.


A sorozatról:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozatot indítunk, amiben kéthetente beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.


A beszélgetéseket ingyenesen nézhetitek  a Facebookon.

Ajánlók és kritikák: