Koncert

50 éves a Táncdalfesztivál

előadó
előadó
előadó
karmester, zenei vezető
konferanszié
konferanszié
előadó
előadó
előadó
előadó
előadó
előadó
előadó
előadó
Papp László Budapest Sportaréna
2018. január 13. (szombat) 19:00 - 19:00

Helyszín:


1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 2.

2018. január 13-án Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett új, fiatal tehetségek -Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita- is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati legnépszerűbb dalai. Az est konferansziéi: Gálvölgyi János és Koltai Róbert. Zenei vezető és karmester: Wolf Péter.


A Táncdalfesztiválok a hatvanas évek végén megmozgatták az egész országot. Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján, 2018. január 13-án nagyszabású koncerttel idézzük meg a magyar könnyűzene aranykorát. A táncdalfesztiválok óta most először szólalnak meg a legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, XXI. századi modern látványtechnikával fűszerezve. Az Auditórium Hungaricum több nagysikerű Aréna rendezvény szervezőjeként, egyszeri és megismételhetetlen ünnepi gálával készül.A Táncdalfesztiválok szerepe a hazai könnyűzene történetében vitathatatlan. Ötven évvel ezelőtt minden évben felhívást tettek közzé, mire amatőr, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok nagyon fontosak voltak: noha nem léteztek még a nézettség mérésének a maiakhoz fogható módszerei, de biztos, hogy a monopolhelyzetben lévő Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként rendezték meg, a sikert természetesen az előadók aratták le.


Bizonyára sokak álma válik valóra azzal, hogy régi fényükben ragyogva, de új lendülettel ismét felcsendülnek az örökzöld slágerek:


Csak egy tánc volt; Utánam a vízözön; Nem várok holnapig; Egy fiú a házból; Jöjj vissza hozzám; Most kéne abbahagyni; Én, aki nálad jártam; Hol jár az eszem?; Rövid az élet; Kislány a zongoránál; Annál az első ügyetlen csóknál


és további 19 korabeli listavezető dal.


Egy feledhetetlen, egyszeri színpadi show formájában megelevenednek


Azok a csodálatos hatvanas évek”.

Parkoló Parádé
2018. május 25. Parkoló Parádé

A TotalCar rendezvénye vasárnap!