Koncert

A Müpa Zeneműpályázat 2020 díjnyertes műve

Rick Margitza előadó
Németh Ferenc előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2022. október 14. (péntek) 20:00
Ár: 2500, 3500, 4500, 5500, 7500 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Km.: Alex Sipiagin (szárnykürt, trombita), Rick Margitza (tenorszaxofon), Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő), Németh Ferenc  (dob), a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel és szárnykürtön közreműködik: Fekete-Kovács Kornél


Fekete-Kovács Kornél: Senza Nome – zene jazzkvintettre és zenekarra

A magyar jazz-zenészek a járványügyi korlátozások alatt sem pihentek, új projektek, új kompozíciók formálódtak, többek között a Müpa Zeneműpályázata ösztönzésének köszönhetően. A nagy jazzformációra kiírt pályázat egyik díjazottja Fekete-Kovács Kornél reprezentatív kompozíciója, melyet a külföldi és a hazai jazzélet első számú szólistái és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad elő a szerző vezényletével.

A pályadíjas darab egy olyan concerto, mely több tételben tárja a hallgatóság elé egy szimfonikus zenekar és egy hagyományos jazzkvintett együtthangzásának lehetőségeit. A koncert első felében a szerző kisebb összeállításra hangszerelt jazzdarabjai szólalnak meg, melyek előadásában ő maga is részt vesz, a másodikban pedig korábbi szimfonikus zenekari darabjai is elhangzanak.