Koncert

Adventi Koncert - Budafoki Dohnányi Zenekar

Zemlényi Eszter előadó
Balogh Eszter előadó
Megyesi Zoltán előadó
Cser Krisztián előadó
Balassa Ildikó karigazgató
Hollerung Gábor karmester
Pesti Vigadó
2021. december 05. (vasárnap) 19:30

Helyszín:

Pesti Vigadó
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó tér 2

Km.: Zemlényi Eszter (szoprán), Balogh Eszter (alt), Megyesi Zoltán (tenor), Cser Krisztián (basszus), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó); vez.: Hollerung Gábor


Csajkovszkij: Diótörő-szvit
Christopher Rouse: Karolju
Bach: Magnificat


A BDZ ezzel a koncertjével szeretne bensőséges, szeretetteljes, igazi adventi hangulatot csempészni a kedves hangversenylátogatók életébe. Népszerű, az adventi időszakot idéző dallamokat hallhatnak a barokktól napjainkig.


Csajkovszkij Diótörője mára elengedhetetlen műsora lett az adventi, karácsonyi koncerteknek, a mai estén a szvitet hallgathatják meg.
Christopher Rouse amerikai szerző műve, a Karolju a nemzetek karácsonyi énekkincse előtt tiszteleg. A szerző az ünnepi időszak hangulatát idézi meg művében, melyben karácsonyi dalokat fűz egybe.
Bach Lipcsében töltött első karácsonyi időszakában került sor addigi legnagyobb szabású műve, az Esz-dúr Magnificat első előadására. A latin szövegű Magnificat Szűz Mária történetét meséli el, ahogy azt a Lukács evangéliuma elénk tárja, s a mű karácsonyi kötődését erősítette, hogy ebben a Magnificatban helyet kapott négy karácsonyi dicsőítő ének.