Koncert

Alcest (FR), Birds In Row (FR), Kaelan Mikla (IS)

Alcest előadó
Kælan Mikla előadó
Birds in Row előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2020. február 23. (vasárnap) 19:00
Ár: 6990 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő



Hatalmas nemzetközi metál-est kiváló francia és izlandi formációkkal, amelyek fénnyé varázsolják a sötétséget.


A fő dalszerző és egyben az Alcest frontembere számára a zene mindig is kapu volt a másik világ felé, szellemiségének felfedezésére szolgáló eszköz. A két zenész hosszú évek óta dolgozik együtt, akiket a kreativitás és a bizalom köt össze, ami a hamarosan megjelenő hatodik albumukat, a "Spiritual Instinct" címűt is egyedivé teszi. "Ezúttal volt valami sürgető bennem, hogy ami ott van, amit belül érzek, azt gyorsan az asztalra kellett tettem" - magyarázza a zenekarvezető Nigel. "Sötétebb lett, mint általában, és nehezebb."


2020 januárjában a zenekar egy nagyszabású turnéra indul a lemez bemutatása céljából, amelynek deluxe verziójában a híres synthwave mágus PERTURBATOR 'Sapphire' remixeit, és a Chelsea Wolfe munkatárs, Ben Chisholm 'Protection' című számát is bemutatják be. A koncerten is kiderül majd, hogy az ALCEST sok zenei műfajba meríti a lábujjait anélkül, hogy bármikor is igazodott volna hozzájuk.


Az izlandi Kælan Mikla 2013-ban tűnt fel, és a dark-goth beütésű, visszhangos és sötét szintipopot játszó csajtrió gyorsan az ország egyik legfelkapottabb zenei exportcikke lett. Egyszerre van meg benne a riot grrrl-mozgalom energiája, a borongós poszt-punk melankóliája és egyfajta költői ihletettség. A Kælan Mikla tavaly járt először Magyarországon, éppen az A38 Hajón. Most pedig King Dude választotta a borongós triót előzenekarul, így ismét Budapesten láthatjuk.