Koncert

Amai Anime Sound – Miracle Tour 2020

Vasas Jégcentrum
2020. február 22. (szombat) 18:00
Ár: 9900, 12900, 14900, 16900 Ft

Helyszín:

Vasas Jégcentrum
1046 Budapest, Homoktövis utca 1.

Ismét részese lehet bárki egy, igazán rendhagyó szimfonikus koncertnek. 2020. február 22.-én, színpadra kerülnek olyan csodálatos betétdalok mint, a Ghibli Studio alkotásaiból jól ismert, Joe Hisaishi által komponált: Nausika: A szél harcosa, Arrietty - Elvitte a manó, Laputa - Az égi palota, Kiki's delivery service- Kiki a boszorkányfutár anime filmek betétdalai...


És még sok más érdekesség: Inuyasha, Sword Art Online és Fate Zero címet viselő alkotások, lélegzetelállító dallamai .. Közel 2 óra fantasztikus utazás, 2 felvonásban, több mint 100 japán -magyar előadóművész jóvoltából.


Kiket köszönthettek és mit hallhattok...


Kanai Toshifumi, karmester
Kanai Toshifumi a klasszikus zeneirodalomtól a kortárs zenéig terjedő változatos repertoárjával vált az európai és japán zenei élet figyelemreméltó szereplőjévé.


A japán Toho Gakuen School of Music és a Senzoku Gakuen School of Music iskolákban fagott, karmester, zongora és kamarazene tanulmányokat folytatott. Ez idő alatt több versenyen lett díjazott.


2015 júniusában kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Ő volt az első külföldi hallgató a Zeneakadémia történetében, aki karmesteri diplomát szerzett az intézményben.


Anime, avagy rajzfilm japán módra
A hiedelmekkel ellentétben, az anime filmek minden korosztályt megszólítanak. Hogy csak néhányat emeljünk ki például a Ghibli Studio nagy sikerű munkái közül: Nauszika: A szél harcosa, Arrietty – Elvitte a manó, Laputa – Az égi palota, Kiki’s delivery service- Kiki a boszorkányfutár anime filmek . Ezen filmek betétdalai… és még sok más érdekesség: Inuyasha, Sword Art Online és Fate Zero címet viselő alkotások lélegzetelállító dallamait hallhatjuk az előadás alkalmával ..


Egy gésa emlékiratai
"Kifesti az arcát, csak azért, hogy elrejtse. A szeme, akár a víz mélye. Egy gésának nem lehetnek vágyai, egy gésának nem lehetnek érzései. A gésa a lebegő világ művésze. Táncol, énekel, szórakoztat. Megtesz bármit, amit kérsz. A többit homály fedi. A többi titok."


Taiko dobok kíséretében felcsendül, az Egy gésa emlékiratai című Oscar díjas alkotás, varázslatos zenei világa, John Williams munkássága nyomán.