Koncert

Andreas Schaerer & Kalle Kalima (CH/FIN)

Andreas Schaerer előadó
Kalle Kalima előadó
BMC - Opus Jazz Club
2019. január 12. (szombat) 20:00
Ár: 1800 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület Mátyás utca 8.

Hús kerül a csontra, majd tudat belülre, s néha lélek is. Kalima és Schaerer a létezés zenéjét ragadják meg. Ahol az Improvizáció egy ősi szív súlyos dobbanása, s szökellő galaxisok új testvériségét szüli a Kompozíció. Mindnyájan csupán egyedi létünk csapdájában vergődnénk?


Az Opusban is igen jól ismert svájci énekes és hangvirtuóz Andreas Schaerer és a jobbára Berlinben élő, hasonlóan sokoldalú, s a nálunk szintén többször megfordult finn gitáros Kalle Kalima tavaly májusban, a nemzetközi Novel of Anomaly kvartett tagjaiként már együtt is felléptek a klub színpadán – nem is akármilyen sikerrel. A koncert után említették meg, hogy egy ideje már alakulóban van egy duó-projektjük is, mely a lengyelországi Żoryban évente megrendezett Voicingers jazz-ének verseny és fesztivál 2016-os gáláján, egy alkalmi, teljes egészében improvizált duókoncertjükön megélt közös varázslattal vette kezdetét, s a szükséges érlelődési folyamatot követően, a 2019-es évvel indul el önálló produkcióként Európa jazzszínpadain.


Az említett lengyelországi koncert tanúiként, s ismerve a duó tagjainak kiemelkedő tehetségét és varázslatos kreativitását, az Opus programszervezői úgy érezték, nem vállaltak nagy kockázatot, amikor az alakulóban lévő duó egyik legelső koncertjét azon nyomban le is kötötték az Opus januári programjába.