Koncert

Angyalok és pásztorok - Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

előadó
előadó
előadó
Müpa (Fesztivál Színház)
2018. december 05. (szerda) 19:00
Ár: 5500, 6500 , 6900 Ft

Helyszín:


1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Jóság és szeretet testet öltenek újra és újra karácsony ünnepén. E rohanó világ idegen zajában népi dallamok és kódexek mélyéről meríthetünk erőt az adventi készülődéshez. Ünnepre hangolódott lelkünk tünékeny kincseinek felfedezésére és őrzésére ad alkalmat ez a koncert.


A Kossuth-, Liszt-, Unesco- és Prima Primissima-díjas Sebestyén Márta adventi műsorában felcsendülő dalok és zenék évszázadokon és népeken át ívelnek, az írott források és a szájhagyomány gazdag hagyatékát hívva segítségül. Fellépő társa ezen a koncerten az „angyali hangú” Andrejszki Judit, a magyar régizene nagyasszonya, akivel immáron tízedik éve működik együtt, közönségük nagy örömére.


Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik a lehető leghitelesebb módon képviselik itthon és világszerte a magyar kultúrát. Koncertjein életre kelti a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.
Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta.


Andrejszki Judit barokk szoprán, csembalista és orgonista, aki világszerte népszerűsíti a magyar régizenét. A magyar régizenei élet aktív résztvevőjeként különös hangsúlyt fektet a régi korok zenéjének és hangzásvilágának bemutatására. Rajongói által angyali jelzőt viselő hangjával és egyedi, őserőből táplálkozó előadásmódjával a világ számos pontján kápráztatja el közönségét.


A két művész decemberi koncertjének megvalósításában olyan kiváló zenésztársak közreműködnek, akik műfajukban (a népzene és a régizene) elismert előadók.


Közreműködők: Sebestyén Márta (ének, furulya, dob), Andrejszki Judit (ének, csembaló, orgona), Szabó Zoltán (duda, furulyák), ifj. Szerényi Béla (tekerőlant, tárogató), Csörsz Rumen István (pengetős hangszerek, furulya), Lachegyi Róza (barokk hegyedű), Szabó Zsolt (viola da gamba), Bittner Meenakshi Dóra (Bharatanatyam táncművész)


Műsor: Advent és Karácsony ünnepkörének zenéje népi és írott forrásokból, magyar és európai kitekintéssel.