Koncert

Apparat

Apparat előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2019. október 11. (péntek) 20:00
Ár: 3300, 4500, 5900, 7900, 9900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Hat év után, idén márciusban új szólólemezzel jelentkezett a német elektronikus zene egyik legjelesebb képviselője, Sascha Ring, vagy ahogy a közönség ismeri, Apparat. A berlini zenész-producert ezúttal a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hallhatják a rajongók október 11-én.


A hosszas szünet egyik oka az volt, hogy 2013-as Krieg und Frieden (Music for Theatre) albumát követően Ring leginkább a Modeselektor nevű technoduóval közös Moderat projektre koncentrált. Hatalmas koncerttermeket megtöltő turnéjuk során az egész világot körbejárták, zenéjüket pedig több filmben is felhasználták (legutóbb a Natalie Portman nevével fémjelzett Annihilation című sci-fiben csendült fel az egyik daluk). A csapat végül 2017-ben határozatlan időre szétvált, így a tagoknak lehetőségük nyílt saját projektekre fókuszálni. Ring mindezt egyáltalán nem kudarcként élte meg, sőt, nemrég egy interjúban úgy nyilatkozott, a Modeselektorral való együttműködés teremtette meg benne az igényt egy saját projektre: „A tény, hogy a Moderattal hatalmas színpadokat laktunk be ünnepélyes zenékkel, azt is jelentette nekem, hogy az Apparattal már nem kell ilyesmire törekednem. Nem kell pophimnuszokat írnom, hanem nyugodtan elmélyedhetek a részletekben és a struktúrákban.”
Ring egyébként már a legutóbbi három albumán is inkább az ambient, néhol már-már a neoklasszikus zsáner felé kalandozott a korábbi monumentalista klubzenék felől. Így nem meglepő, hogy az idén tavasszal megjelent LP5 albumon a csellista Philipp Thimm mellett harsona, trombita, szaxofon, hárfa, nagybőgő és egyéb húros hangszerek is szerepet kaptak. 2017 után most október 11-én a Müpa hangversenytermében hallhatja őt újra a magyar közönség.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás