Koncert

Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

Elmarad
Bonnyai Apolka előadó
Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem)
2021. március 06. (szombat) 19:00
Ár: 2900 Ft

Helyszín:

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem)
1061 Budapest, VI. kerület Liszt Ferenc tér 8.

Amennyiben  már vásároltad jegyedet, de az új időpont nem megfelelő, jegyedet 2020. június 30 - ig az alábbi linken tudod visszaváltani:
https://www.jegy.hu/articles/845/zsido-muveszeti-napok-szervezoinek-kozlemenye


Csodálatos és szívmelengető programmal lépnek színpadra Korcsolán Orsolya hegedűművész, a Deutsche Grammophon, a Naxos America és a London-i Filharmónikus Zenekar, valamint Bonnyai Apolka zongoraművész, a New York-i Carnegie Hall, a Kyoto-i zongora fesztivál, és a Washington-i Kennedy Center vendégművészei, igazi csemegét kínálva a Zsidó Művészeti Napok új és visszatérő közönségének.


Goldmark Károly a tizenkilencedik század vége, és huszadik századelő talán legmeghatározóbb, és a bécsi Operaház legjátszottabb zeneszerzője egy korszakot testesített meg.


A romanticizmus és modernizmus metszőpontjában, a klasszicizáló formák és az új ideák találkozásánál élete és munkássága alkotja a hidat.


Pesten Liszt Ferenc látja őt vendégül és játssza tisztelete, és megbecsülése jeleként fejből a ma este is elhangzó E-Dúr Szvitet a kor egyik legnagyobb magyar hegedűsével Plotényi Nándorral, könnyeket csalva ezzel a zeneszerző szemébe.


Ebben a korban születik meg, és lesz igazi világsiker Goldmark nagyoperája, a Sába királynője, és lesz Gustav Mahler az ő közbenjárására operaigazgató Bécsben.


Goldmark ajánlásával indul el megannyi új korszakot formáló művész, közöttük a csodagyermek Erich Korngold mesés karrierje, aki később megalkotja Hollywood oly jellegzetes filmzenei nyelvezetét és nyeri az első zeneszerzőnek ítélt Oscar-díjat. Goldmárk unokaöccsét, a már New York-ban született Rubin-t is szárnyai alá veszi még, aki már az új világban alkot, és főleg oktat zeneszerzésre, ifjú Copeland-et és fiatal Gershwin-t.


Az elhangzó művek ezt a csillogóan sokszínű és dallamvilágában oly kedves Aranykort idézik meg, a Zeneakadémia Solti termének színpadáról.