Koncert

Áron András, Lee Olivér

Apey előadó
Lee Olivér előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. október 12. (szombat) 20:00
Ár: 2499 Ft, elővét: 1999 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Két énekes-gitáros egy színpadon: az Artisjus-díjas Áron András Apey a Trillionos zenésztársával Lee Olivérrel ragad akusztikus gitárt, akár a Looking Forward feldolgozáson.


Az élő videóban a két énekes-gitáros (Apey az Apey & The Pes, Lee Olivér az ék zenekar frontembere egyben) a Crosby, Stills, Nash And Young 1999-es, utolsó kvartettlemezének címadó dalát, a Looking Forwardot dolgozta át két gitárra és négy helyett két énekhangra. Áron András az együttműködésükről: „Lee Olivérrel 4-5 évvel ezelőtt kerültem egy zenekarba, amikor beszállt hozzánk a Trillionba. Az igazat megvalva fogalmam sem volt hogy ő kicsoda, micsoda, de időről időre, szépen lassan mindig kiderült hogy rengeteg közös nevezőnk van zeneileg, csak ő tudja hogy mit csinál, én meg nem (nevet) és nagyon sokat tanulunk egymástól oda vissza.”


Egy nagyszerű énekes-zenész aki az egyébként zenekarával megszokott erőteljes, hangos, zajos hangvétel helyett szóló projekt- jében a közvetlenségével és költőiségével nyűgözi le a hallgatóit. Áron András ’Apey’ neve valószínűleg kevesek számára cseng ismeretlenül. Olyan zenekari formációkból ismerhetjük már, mint az Apey & the Pea, Trillion, Grand Mexican Warlock vagy az egykori Neck Sprain. Ezen az estén az Apey & the Pea hangzására jellemző erőteljes, „gonosz” riffekkel szemben a lágyabb dallamok dominálnak, a kifejező szövegek mellett minden egyes dalnak saját története van.