Koncert

Aventinus napok - Berki Tamás - Sárik Péter duó

Berki Tamás előadó
Sárik Péter előadó
Marczibányi Téri Művelődési Központ
2021. október 17. (vasárnap) 15:00

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

A két művész már több mint egy évtizede játszik együtt, fellépéseik igazi közönségbarát jazz koncertek, teli humorral, játékkal, örömmel és energiával. 2015.ben a Minden délibáb c. duó koncertlemezük megkapta a magyar Grammy-díjat, mint „Az év jazz albuma”.

Berki Tamás 14 évesen kezdte zenei pályafutását, nyert nemzetközi ifjúsági jazzénekes világversenyt, a Nemzetközi Jazz Federáció „ Best of” listája a mai napig Európa egyik legjobb férfi jazzénekeseként tartja számon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének tanára. Számtalan díj és elismerés birtokosa.

Sárik Péter szintén sokszorosan díjazott művész, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zongoraművésze, pályája kimagasló és szerteágazó, virtuozitásáról és műfaji sokoldalúságáról ismert. Egyedi ötletei örömteli és közérthető produkciók alakjában mutatják be és teszik egyre népszerűbbé a jazz zenét. Mint zeneszerző, jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak, kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

Műsorukkal a generációk közötti párbeszédet jelenítik meg, legyen ez bárhol a világban. A zene nyelvén bátorítanak mindenkit az elmélyülés és harmónia egységének megélésére.