Koncert

Barabás Lőrinc Quartet, Sketches on Duality (AT)

A38 Hajó (Koncertterem)
2019. november 20. (szerda) 19:30
Ár: 2500 Ft, elővét: 2000 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Kedvenc trombitásunk kiváló társaival belehasítja örömzenéjét a fővárosi éjszakába.


Barabás  Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet  aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és  formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika  határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett  szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz  Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott  közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a  Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz.


A  Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt  jelentetett meg. (Beardance 2016, Other Than Unusual 2018) A zenekar az  instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be  műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei  hatások is nyomon követhetőek.


Sketches on Duality egy hip-hop / spoken word / jazz-kvintett amely egyenesen érkezik hozzánk Bécs élénk zenei jelenéből. A zenekar projektet 2015-ben alapították Helmut Mühlbacher (gitár), Felipe Scolfaro Crema (billentyűs hangszerek), Phillipp Kienberger (basszus), Michael Prowaznik (dobok) és Jahson The Scientist (ének). Különféle formációkban való közös fellépéseik során ismerték meg egymást, közös jam-eléseik hamarosan tartós formációvá alakultak. Különös zenei keveréküket „stretch" zeneként határozzák meg, amely leginkább a hip-hop és a jazz hatásainak keveréke: „Sok textúrát használunk, amely különféle műfajokból származnak. Minden tag jazz háttérrel rendelkezik, de vannak más szerelmeink is, a rock-tól a hip-hopig (…). Nem korlátozódunk arra, hogy a hangok vagy a kifejezés egy bizonyos formája mi lesz, egyszerre több forrást keverünk és különböző csúcspontokat érünk el. ”

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás