Koncert

BJC Big Band feat. Borlai Gergő

BJC Big Band előadó
Borlai Gergő előadó
Budapest Jazz Club
2020. október 24. (szombat) 20:00

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A Budapest Jazz Club hivatalos zenekarát, a BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitás, tagjai az ország vezető zenekari művészei. A más zenekarokban aktív és keresett muzsikusok ezzel az együttessel a mennyiség helyett kifejezetten a minőségre koncentrálnak.
Így volt ez 2018-ban a Maynard Ferguson Emlékesten, ahol a világ vezető lead trombitásai közül közreműködtek néhányan, mint Eric Miyashiro, Louis Dowdeswell, Ryan Quigley és Andy Greenwood.
2019-ben a svéd multi-instrumentalista Gunhild Carling volt a vendégük a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A San Francisco-ban élő harsonás, trombitás, énekesnő teltházas koncertje nagy siker volt, ennek kapcsán további izgalmas közös projektek lehetősége is felmerült.
2019. októberi koncertjükön a harsonáé volt a főszerep, amikor Nagy-Britannia két legkeresettebb jazz harsonása érkezett Budapestre. Trevor Mires és Alistair White együttesen olyan zenekarokkal és előadókkal léptek fel és/vagy készítettek lemezt, mint a BBC Big Band, Aretha Franklin, Chaka Khan, George Benson, Tom Jones, Van Morrison, Incognito, Jamiroquai, Oscar Peterson, Michael Bublé, Randy Brecker, David Sanborn vagy épp Pat Metheny...
2020. október 24-én a legmagasabban jegyzett magyar dobossal, a kiváló Borlai Gergővel koncerteznek.
A főleg a fúziós és a jazz-rock zenei világban alkotó virtuóz dobos ritkán hallható nagyzenekarral, már csak emiatt is különleges csemegének ígérkezik ez az őszi koncert.