Koncert

Budapest Bár a Müpában

ének
ének
ének
ének
előadó
előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2018. október 22. (hétfő) 15:30
Ár: 6500, 8500, 8900, 9900, 10900 Ft

Helyszín:


1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Énekesek: Behumi Dóri, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztán, Tóth Vera


A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar vendége Udvaros Dorottya lesz.


Igazi megtiszteltetés, hogy Udvaros Dorottya vállalta, hogy a Budapest Bár vendégeként lép fel, hiszen a zenekar tagjai nagy tisztelői a művésznőnek. Udvaros Dorottyától egyáltalán nem áll távol a zene és a dal műfaja, hiszen több lemeze jelent meg. Az Átutazó című 1985-ös album több generáció meghatározó lemeze volt, a Hóesés című dalt a Budapest Bár is feldolgozta az Ünnep című lemezen.


A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A tavalyi Budapest című lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok – ezekből is mutatnak jó néhányat, de válogatnak régi kedvencekből is. 


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.


A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.


A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. 
Örömzene nyitott füleknek!

KULTÚRKEDD április 2.
KULTÚRKEDD április 2.

Kezdjétek április 2-án kedden a PORT.hu-n a napot!