Koncert

Budapest Bár

Budapest Bár előadó
Kodály Központ
2019. október 12. (szombat) 19:00
Ár: 1500, 3990, 49990, 5490 Ft

Helyszín:

Kodály Központ
7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Két óra muzsika, csodálatos zenei élmény és önfeledt szórakozás.


Két óra muzsika, csodálatos zenei élmény és önfeledt szórakozás a Kodály Központban - ezt ígéri a Budapest Bár október 12-i koncertjére. Az együttesnek ezúttal a Katona József Színház nagyszerű színésznője, Jordán Adél lesz a vendége. A zenekar immár 10 lemez anyagából válogat régi kedvenceket, saját szerzeményű új dalokat - nagyszerű szórakozást és zenei élményt ígérve. Az esti előadáson a Budapest Bár zenekar mellet fellép Németh Juci, Kollár-Klemencz László, Behumi Dóri, Frenk, Keleti András és Szűcs Krisztián. Vendég: Jordán Adél.


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik - talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.


Jordán Adél először a zenekar egyik 10 éves jubileumi koncertjén lépett fel a zenekarral, ahol bebizonyosodott - a kitűnő színésznő énekesnőként is nagyszerű, és jól belesimul a Budapest Bár színes szövetébe.


A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.


A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás