Koncert

Budapest Jazz Orchestra - Queen Real Jazz

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
2019. november 09. (szombat) 19:00
Ár: 4300, 4700 Ft

Helyszín:

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
1105 Budapest, X. kerület Szent László tér 7-14.

Budapest Jazz Orchestra a Kőrösiben. Ismert Queen feldolgozások, filmslágerek és musicalek Wolf Kati és Serbán Attila közreműködésével.


Magyarország elsőszámú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra szokatlan ötlettel állt elő. Ennek köszönhetően a legendás Queen együttes jazzbe öltöztetett dalai csendülhetnek fel. A Queen számok jazzbe ültetése Madai Zsolt jazz-dobos évek óta dédelgetett álma, amely Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra művészeti igazgatójának támogatásával jöhetett létre. A Queen-életművet hallgatva egyértelművé válik, hogy a Queen nem csak egy rock-zenekar, hanem négy különböző műfajt szerető zeneszerző alkotóműhelye, nagyívű kompozíciókkal és brilliáns hangszerezéssel. Ez a zenei sokszínűség lehetővé teszi, hogy ezen a különleges estén a Queen és a jazz zene lenyűgöző egyvelegét hallgathassa meg a közönség. Olyan kevésbé ismert dalok is helyet kapnak a műsorban, amelyek hallattán a közönség vélhetően el sem hiszi majd, hogy ezek ugyanannak az együttesnek az alkotásai.


A Queen együttes sikere szorosan összefügg Freddie Mercury felülmúlhatatlan zenei zsenijével, aki egyszerre volt zeneszerző, hangszeres és énekes is.


Az előadás alatt három remek énekes-szólista idézi majd Őt meg. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, amely bebizonyítja majd, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatóak úgy, hogy egy új minőség szülessen. A Budapest Jazz Orchestra olyan elismert énekeseket nyert meg a produkciónak, mint: Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor.


A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!