Koncert

Budapest Klezmer Band Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó
2023. június 05. (hétfő) 12:00
Ingyenes

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A limitált férőhelyes TV-felvételen jelentkezési sorrendben, az alábbi linken való ingyenes regisztrációt követően vehetsz részt.

FONTOS: a TV-felvétel miatt érkezzetek fél órával a kezdés előtt, hogy mindenki időben elfoglalhassa a helyét.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa.