Koncert

Cabaret Medrano 20: Halk, Cabaret Medrano, Fekete Jenő

Cabaret Medrano előadó
Halk előadó
Fekete Jenő előadó
Gödör
2021. november 06. (szombat) 18:00
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

A Cabaret Medrano zenekar 2021-ben ünnepli 20 éves fennállását. Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozattal készült a csapat, amelyet országszerte bemutatnak. Ennek a sorozatnak kiemelt eseménye a novemberi minifesztivál, ahol vendégzenészek és egy kiállítás is színesítik a programot. Az estét a sanzonrockos Halk zenekar nyitja és a magyar blueslegenda együttese, a Fekete Jenő és a Blues Rockers zárja.


A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a jazz és a sanzonok világa. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.
A csapat filmes-színházas hangulatú koncertjei mindig különleges események: „Bohém világ” című darabjukat 2016-ban a Bábel Sound Fesztiválon mutatták be Szalóki Ági és két színész közreműködésével, 2019-ben pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban debütált az Ady emlékévre készült műsorunk, amit utána országszerte több helyszínen bemutattak.
Cabaret Medrano 20 kiállítás
A kiállítás a zenekar tagjainak „materiális” műveit mutatja be: Kamondy Imre (ének, harmonika) festményeit, György Andi (hegedű, ének) grafikáit, Nagy Balázs Krisztián (gitár) concept art alkotásait, valamint plakátokat és fotókat a zenekar elmúlt húsz évéből.
A jubileumi koncert zenészei: Kamondy Imre (ének, tangóharmonika), György Andrea (hegedű, ének), Vörös László (zongora), Strausz Eszter (szopránszaxofon, fuvola), Horváth Gábor (basszusgitár), Szert Zsigmond (dob, szájharmonika, vokál), Nagy Balázs Krisztián (gitárok, vokál), Dudás Zsombor Koala (ütőhangszerek, vokál), Nemes Janó (szaxofon, fuvola)


Fekete Jenő és a Blues Rockers
Fekete Jenő, a magyar bluesélet meghatározó alakja (Emerton-díj – 1993) ezúttal az elmúlt 2 évben megjelent a Sárarany és a Blue Walks lemezeiről szólaltat meg dalokat, de mellettük természetesen boogie, blues, Texas shuffle és Mississippi Delta folk dalok is elhangzanak.


A Halk zenekar a néhai Nagyvillany nevű formáció tagságának egy részéből alakult 2016-ban, de az énekes-gitáros Gyáni Leventét sokan a legendás Karabély zenekarból is ismerhetik. Első albumuk, a Tiszta szpíddel 2018-ban jelent meg, jelenleg pedig új lemezünkön dolgoznak.


19:00 Cabaret Medrano 20 kiállításmegnyitó
20:30 Halk
21:30 Cabaret Medrano
23:00 Fekete Jenő és a Sárarany