Koncert

Cancer Bats (CA), Underside (NP)

előadó
előadó
Dürer Kert (ROOM 041)
2019. március 17. (vasárnap) 19:00
Ár: 4000 Ft, elővét: 3500 Ft

Helyszín:


1146 Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.

13 évvel a hátuk mögött, köztük 5 elismert stúdióalbummal, három Juno Award jelöléssel, számtalan világkörüli turnéval, a kanadai hardcore metál punk formáció, a Cancer Bats elfoglalta méltó helyét a keményzenei világban. 2018-ban pedig a zenekar új fejezetet nyitott a karrierjében: megjelentették hatodik stúdió albumukat a „The Spark That Moves”-t saját, Bat Skull Records kiadójuk alatt. A zenekar ezúttal úgy döntött, szakít a hagyományos megjelenési formákkal és egy az egyben a rajongók elé tárták teljes lemezüket, hogy ne várakoztassák őket egy percig sem. Élőben sem szeretnék őket sokáig „éheztetni” és a banda világkörüli turnéja során a magyar rajongókat sem hagyja cserben: március 17-én a Dürer Kertbe is elhozzák a The Spark That Moves számait.


A növekvő ázsiai metál színtér egyik leghangosabb formációja az Underside. A nepáli banda 2010-ben alakult, az országukat majd egy évtizedig sújtó civil háború után, egyfajta hangos és dühös válaszként az akkori szociopolitikai helyzetre. Mára azonban egyike a legnagyobb metál bandáknak Nepálban és Indiában, de agresszív, sötét és helyenként melodikus zenéjükkel már többször megjárták Európát és Ausztráliát is, most pedig épp itt az ideje, hogy Magyarországra is betegyék a lábukat.
Az Underside bemelegítése után pedig a Cancer Bats veszi át a terepet, akik 13 évvel a hátuk mögött, köztük 5 elismert stúdióalbummal, három Juno Award jelöléssel, számtalan világkörüli turnéval végre elfoglalták méltó helyüket a keményzenei világban. A kanadai hardcore punk formáció 2018-ban pedig új fejezetet nyitott a karrierjében: megjelentették hatodik stúdió albumukat a „The Spark That Moves”-t saját, Bat Skull Records kiadójuk alatt. A zenekar ezúttal úgy döntött, szakít a hagyományos megjelenési formákkal és egy az egyben a rajongók elé tárták teljes lemezüket, hogy ne várakoztassák őket egy percig sem. Élőben sem szeretnék őket sokáig „éheztetni” és a banda világkörüli turnéja során a magyar rajongókat sem hagyja cserben: március 17-én a Dürer Kertbe is elhozzák a The Spark That Moves számait.