Koncert

CEU Fesztivál

Platon Karataev előadó
CEU Új Auditórium
2019. szeptember 14. (szombat) 14:00 - 22:00

Helyszín:

CEU Új Auditórium
1051 Budapest, V. kerület Nádor utca 15.

14:00-17:00: Érezd magad otthon! Felfedezzük Budapestet (regisztrációt igényel)
15:00-17:30: Interaktív workshopok
Készítsd el saját hologramodat!
Tanuld velünk a ghánai Kpanlogot!
Ékszerkészítés bicikliből
Legyél aktív Budapesten!
Újratervezzük a várost a fenntarthatóság jegyében (regisztrációt igényel)
Játszd le a jövőt és játszd újra a történelmet: történelmi társasjáték
17:00-18:30: Slam Akadémia a klímaváltozásért Ürge-Vorsatz Diana klímakutatóval és Závada Péter költővel.
17:30-20:00 Koncertek
17:30-18:30: Platon Karataev Duo Concert (akusztikus indiefolk)
19:00-20:00: Romungro (tradicionális roma zene)
20:30-22:00: A CEU diákjainak rövidfilmjei


WORKSHOP:
KÉSZÍTS HOLOGRAMOT!
Milyen lehetőségek vannak a hologram használatában a művészet területén vagy akár egy szervezet logójában? A workshop végére megtanulhatod, hogyan készíts egyszerűen látványos hologramot a mobilod segítségével.


KPANLOGO DANCE
A ghánai fiatalok által az ötvenes évek végén megalkotott új stílus gyorsan átlépte az országhatárokat. A workshop résztvevői az óra végére boldogok, izzadtak, pár kilóval könnyebbek és jópár táncmozdulattal gazdagabbak lesznek a nyugati elemeket és a régi ghánai motívumokat ötvöző dinamikus tánctól.


KÉSZÍTS ÉKSZERT A BICIKLIDBŐL!
Te mit csinálsz a bicikliddel, amikor már csak alkatrésznek jó? Kidobod lomtalanításkor? Ne tedd! A workshopon megmutatjuk, hogy hasznosíthatod újra régi bicikli alkatrészeidet, hogy aztán ott csüngjön a füledben, tekeredjen a karodon, ujjadon, lábadon csodálatos ékszerként.


AKTIVIZÁLD MAGAD!
Érdekelnek a közéleti, társadalmi, környezetvédelmi témák és lélekben lelkes aktivista vagy? Amíg itt vagy Budapesten, remek lehetőséged adódik, hogy bevonódj néhány helyi ügybe. Bemutatunk neked számtalan lehetőséget, hogy hogyan aktivizáld magad egy jó ügyért.


TERVEZZÜK ÚJRA A VÁROST ÉS TEGYÜK ÉLHETŐVÉ! - REGISZTRÁCIÓT IGÉNYEL
Lehet egy szennyezett, büdös várost élhetőbbé, zöldebbé tenni? Workshopunkon megismerheted a természetalapú városi megoldásokat (NBS), amelyek támogatják a klíma- és környezetbarát várostervezést. Együtt pár óra alatt újratervezzük Magyarország hatodik legnagyobb népsűrűségű városát, Győrt.


Kérjük ITT regisztráljon!


JÁTSZD LE A JÖVŐT, JÁTSZD ÚJRA A MÚLTAT!
A történelmi társasjáték módszerével egy játék keretében lemodellezheted a lehetséges jövővíziódat, de akár a régmúlt történelmet is újrajátszhatod.


Gondolj ki fiktív világokat, szokatlan, képzeletbeli helyeket, közösségeket. Ezek lehetnek tudósok lakta kolóniák, vagy akár törzsi falvak exobolygókon, netalán közösségek, melyeket gépek irányítanak. Beleképzelheted magadt egy virtuális világba, vagy kedvenc filmedbe, megmodellezhesz társadalmi folyamatokat, és alternatív történeteket gyárthatsz. Ezen a workshopon egy igazi időutazásra hívunk.


ELŐADÁS, JÁTÉK, VETÍTÉSEK:
KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS SLAM
Évente több százan halnak meg hazánkban a súlyos hőhullámok miatt. A legfrissebb ENSZ klímajelentés szerint alig 10-20 évünk maradt. A Slam Akadémia most górcső alá veszi a klímaváltozás témáját slammerek, Ürge-Vorsatz Diana klímakutató és Závada Péter költő segítségével.


A CEU HALLGATÓINAK KISFILMJEI
“Queuing for Change” (10:30), Ivana Pruchová, Lucia Szemetova és Jakub Gawkowski dokumentumfilmje
Az első magyar McDonald’s 30. születésnapja alkalmából a gyorsétterem első vendégei felidézik az emlékeiket a rendszerváltásról és a hamburgerekről.
“Real Answers” Húshegyi Ádám, Alja Sarajlic és Andrej Kuklin dokumentumfilmje
Annak ellenére, hogy mindennapi munkájuk során növekvő nehézségekkel szembesülnek, Zöldi Blanka és Erdélyi Katalin oknyomozó újságírók nem hajlandóak feladni.
“Flipping the Script” (3:40), Ifra Asad és Makenzie Nelson animációja
Amal, az egyiptomi képregényrajzoló, Hicham Rahma “Spiced Shame” című történetének kitalált szereplője elmeséli a saját történetét.
“Cleaning out the Cellar” (8:14), Alisa Alieva, Mila Bajic és Mariia Zimina dokumentumfilmje
Film a vitatott múzeumról Budapest központjában és a jelentésének két egymásnak ellentmondó nézetéről.
“Szabad Egyetem” (9:18), Ifra Asad és Makenzie Nelson dokumentumfilmje
A CEU veszélyben van, a diákok kiállnak érte.


ÉREZD MAGAD OTTHON – JÁTÉK A VÁROSBAN - REGISZTRÁCIÓT IGÉNYEL.
ANGOL NYELVŰ PROGRAM!
Országot váltani nem könnyű. Idegen nyelv, ismeretlen utcák, kimondhatatlan nevű terek. Jó lenne megismerni egy kicsit a várost? Megmutatjuk, mennyi minden van a kollégium és a Campus között. Szeretnénk neked otthonossá tenni a várost. Játssz velünk az utcán és fedezzük fel együtt a város titkos történetét.


KONCERT:
ROMUNGRO
A roma népzenét játszó együttes kísérletező kedve határtalan. A hagyományos roma hangszerek mellé behozták a cajont, a cajonitot, a darbukat és a szaxofont, majd egy merész döntéssel az autentikus cigány zenére rátettek még egy Hammond orgonát is. Az eredmény pedig egy egyedi roma-jazz-blues hangzás lett.


PLATON KARATAEV DUO
Az alapvetően indiefolkban utazó banda érzékeny, őszinte, és mindezek mellett slágerérzékeny dalokkal rabolja el a közönség szívét. A 2016-ban alakult zenekar első kislemeze, az „Elevator” 4. helyen végzett a Német Spotify Top50 lejátszási listáján. 2017-ben debütáló lemezükkel az egyik legtöbbet streamelt magyar zenekar címet is sikerült begyűjteniük.


ITT regisztrálj!