Koncert

Charlie

Elmarad
Horváth Charlie előadó
Lattmann Béla előadó
Váczi Eszter előadó
László Attila előadó
Csiszár Péter előadó
Halász János előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2020. április 05. (vasárnap) 20:00
Ár: 3300, 4500, 5900, 7900, 9900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

A zenekar tagjai: Horváth Charlie (ének), László Attila (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Csiszár Péter (szaxofon), Halász János (billentyűs hangszerek), Póra 
Közreműködik: Váczi Eszter (ének)


A Decca, az Olympia, a Generál frontembereként Charlie a magyarországi rock- és beatzene hőskorának meghatározó személyisége, aki az Afriaca és a Pannónia Express együttessel a nemzetközi színpadokon is megmérette magát. Az 1980-as években szinte kizárólag külföldön lehetett hallani jellegzetes tónusú énekét. 1990-ben tért haza, először a Tátrai Band énekeseként, majd 1994-től szólókarrierjét is építve vált ismét a hazai könnyűzenei élet legendájává.

Félreismerhetetlenül egyéni stílusát a blues, a jazz, a soul és a funky ötvözeteként alakította ki. Gazdag hangszerelésű, választékosan harmonizált dalaiban mindig megélt élethelyzetekre reflektál, talán ezzel magyarázható, hogy a legtöbb Charlie-sláger szinte azonnal klasszikussá vált. S hogy mennyi-mennyi örökzöldet köszönhetünk neki, arra a Budapesti Tavaszi Fesztiválon csodálkozhatunk rá a koncerten, melyen a jól ismert dalok mellett új lemezéből is ízelítőt ad.