Koncert

Concerto Budapest - Händel / Bach / Vivaldi

Környei Zsófia előadó
Ella Dániel előadó
Pesti Vármegyeháza Díszudvara
2019. június 13. (csütörtök) 20:00
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

Pesti Vármegyeháza Díszudvara
1052 Budapest, Városház utca 7.

Km.: Környei Zsófia (hegedű), Kaczander Orsolya, Szilágyi Szabolcs (fuvola), Ella Dániel (angolkürt)


Händel: „Amabile Beltà” Concerto fuvolára és angolkürtreBach: IV. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1049Vivaldi: A négy évszak


Amabile beltà, vagyis a szívnek kedves szépség – ez a fordulat szerepel a koncert első számának címében, ám minden túlzás nélkül a nyáresti barokk program egészére is ráillene. 


A nyitó Händel-concertót 2006-ban állította össze és hangszerelte meg Andreas N. Tarkmann: a négy tétel melódiáit az Acis, Galatea és Polüphémoszból, az op. 4-es sorozat második Orgonaversenyéből, a Nagy Sándor ünnepéből és a Julius Caesar Egyiptomban című operából kikölcsönözve. A Concerto Budapest fuvolaművésze, Kaczander Orsolya és az ugyancsak zenekari tag Ella Dániel szólóival felhangzó posztumusz Händel-kompozíció nyomában két örök népszerűségű klasszikus következik majd: a IV. brandenburgi verseny és A négy évszak, s mindkét műben kitüntetett szerephez jut majd az együttes koncertmestere, Környei Zsófia. „A nap hevétől elgyengülve bágyad / a nyáj, az ember, lángol a fenyő is” – szól a Nyár concertójához tartozó szonett, s ha ez a leírás netán rá is illik majd erre az estére, azért a versben és zenében is oly érzékletessé tett nyári vihartól alkalmasint nem lesz okunk tartani.


Concerto Nyárestek I.

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás