Koncert

Csendül a nóta - a Készenléti Rendőrség Zenekarának műsora

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ (Színházterem)
2019. május 20. (hétfő) 14:00
Ár: 1000 Ft

Helyszín:

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ (Színházterem)
1143 Budapest, XIV. kerület Stefánia út 34-36.

A Készenléti Rendőrség Zenekara 1923 decembere óta szórakoztatja a főváros és egész Magyarország zeneszerető közönségét, ez alatt a 96 év alatt számtalan zenei stílust tűzött műsorára a klasszikus muzsikától kezdve az operetten és jazzen keresztül a pop-rock zene sokféle vállfajáig. Ez alkalommal egy igen különleges, úgynevezett alkalmazott zenei műfaj, a filmzene lesz terítéken.


A filmzene, a film harmadik dimenziója megkerülhetetlen szereplője a filmalkotásoknak, hiszen nélküle a film hangulatának és az érzelmeknek a megteremtése nagyon nehéz, csaknem lehetetlen lenne. Gondoljunk csak bele, milyen lenne például a Francis Ford Coppola Keresztapa című filmjének nyitójelenete (a Don lányának esküvője) a jellegzetes olasz tarantella nélkül, vagy mennyivel kevésbé lenne ijesztő a tenger látványa Steven Spielberg Cápájában a vésztjósló zene nélkül.


A Készenléti Rendőrség Zenekara ezen a hangversenyen elsősorban a kortárs filmzene legnagyobb élő zeneszerzője, John Williams (Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park… stb.) filmzenéiből válogat.