Koncert

Cziffra Fesztivál | Nyitókoncert

előadó
előadó
MOM Kulturális Központ
2019. február 18. (hétfő) 19:30
Ár: 5000, 6000 Ft

Helyszín:


1123 Budapest, XII. kerület Csörsz utca 18.

km.: Bogányi Gergely, Isabelle Oehmichen (zongora), Massimo Mercelli (fuvola) Kállai vonósnégyes


Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, no.3, Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15/2, Magin: Triptyque Polonais,
Mozart: D-dúr fuvolanégyes, KV 285 (Mercelli, Kállai Vonósnégyes)
Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44, (Bogányi, Kállai Vonósnégyes)


A Cziffra György Fesztivál nyitó hangversenye színes zenei élményt nyújt a közönségnek, hiszen a koncert során zongora, fuvola és vonós hangszerek egyaránt felcsendülnek.


Mozart két fuvolaverseny mellett négy fuvolanégyest írt, ezek mind virtuóz, könnyed, concerto-szerű művek. Schumann nagyszabású Zongoraötöse pedig szinte egy második zongoraverseny – igazi jutalomjátéknak ígérkezik Bogányi Gergely és a Kállai Vonósnégyes számára.


A francia zongoraművésznő, Isabelle Oehmichen több ponton kötődik a fesztivál névadójához: 1993-ban megnyerte a Cziffra Zongoraversenyt Franciaországban, tanítványa volt Cziffra Györgynek és jelenleg ő a franciaországi Cziffra Alapítány művészeti vezetője. Az imolai születésű Massimo Mercelli napjaink egyik legkeresettebb fuvolistája. A Kossuth-díjas Bogányi Gergely a hazai közönség előtt nem szorul bemutatásra, de a 2015-ben alapított kitűnő zenészekből álló Kállai Vonósnégyes még viszonylag fiatal együttesnek számít – bár sokan emlékezhetnek rá, hogy primáriusuk, Kállai Ernő 2017-ben Cziffra Tehetség-díjat kapott.