Koncert

Dalműhely Sziámival az A38 Hajón - Takács Vilkó, Pilter Lilla, Schwenk András

Takács Vilkó előadó
Schwenk András előadó
Online nézhető ONLINE
2021. május 11. (kedd) 20:00
Ingyenes

Május 11-én újra forognak a Dalműhely kerekei: második alkalommal Schwenk András, Pilter Lilla és Takács Vilkó lép színpadra, hogy Müller Péter Sziámival elmerüljenek zene és szöveg kapcsolatában.
Mindhárman Sziámi dalvázlatokból inspirálódtak, Schwenk András például olyannyira, hogy az összes, azaz szökőévnyi Napidalt megzenésítette már, sőt nagylemezzel is készül belőlük. Mellette érkezik a több dalhoz is kapcsolódó Pilter Lilla, kedvencét a rezidens ATMO zenekar gondolja tovább. Társszerzőként szintén mikrofont ragad Takács Vilkó énekes-dalszerző, a Ganxsta Zolee és a Kartel ismert gitárosa.
Müller Péter Sziámi 2020-ban Napidal címmel közösségi játékot indított: egy éven át minden nap egy szöveget, ötletet vagy dalvázlatot oszt meg Youtube-csatornáján, melyeket bárki szabadon megzenésíthet. Az eddig közzétett, 300-nál is több dalötletre már legalább ennyi szerzőtárs jelentkezett: zeneovistól a Kossuth-díjasig megfordulnak köztük alkotók, továbbá fiatal és befutott zenekarok, szólisták hangolódtak rá itthon és külföldön a közös alkotásra. A havi rendszerességű, Dalműhely Sziámival az A38 Hajón címen futó programsorozatban Sziámi dalokról, dalszerzésről és az alkotói folyamatokról beszélget a Napidalban is aktív szerzőtársaival, illetve az ő kész és fejlesztés alatt álló dalaik kerülnek bemutatásra.