A jazzben a közös pontot keressük, ahonnan elindulva új történetek születhetnek.
Miután 2018-ban Dés András Bécsbe költözött, kellemes felismerés volt számára, hogy mennyi minden köti össze a két országot. A történelmi és kulturális összefonódásoknak köszönhetően a gasztronómiában is sok a közös metszet. A rétes, osztrák nevén strudel például egy tipikus példája a közös múltnak, hiszen mindkét ország kulináris öntudatának fontos kelléke és boldogságának forrása. Egyrészt ezért lett Dés új, bécsi illetőségű quartetjének Strudel a neve, hiszen a jazzben a közös pontot keressük, ahonnan elindulva új történetek születhetnek. Másrészt pedig azért, mert a rétes egy olyan csoda, ahol csak a szakács fantáziáján múlik, mivel tölti meg a tésztát. Dés András jó ideje olyan formával kísérletezik különböző zenekaraival, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze. Bécsben is remek társakra talált a közös improvizáláshoz a finom, érzékeny hangú trombitás Martin Eberle, a különlegesen kreatív zongorista Philipp Nykrin és a szabadságot és kötöttséget egyaránt remekül értő és művelő nagybőgős Andreas Waelti személyében.