Koncert

DjembeJAM!

Dürer Kert
2023. szeptember 23. (szombat) 15:00 - 19:00

Helyszín:

Dürer Kert
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

"DjembeJAM! Special a Dürer Kertben meglepetés vendégekkel szeptember 23-án szombat 15:00 napnyugtáig!

Ez a mostani alkalom speciális lesz, a dobkörünk társalapítója Zsaresz (Zsarnai Gábor) születésnapja alkalmából, mert a jamsessionben több vendég zenész, művész is részt vesz, részletek hamarosan!! 

A Dürerben ezen a napon 11-től egész Tribal Market "Indián Nyár" lesz, utána este kertben Totem Tribe Disko Cobra, a belső termekben pedig Earthdance 2023 Edition!

A DjembeJAM! dobkör programja közös ritmus tanulás és kötetlen örömzenélés, a legnépszerűbb afrikai ütőhangszerrel, a djembével a középpontban, kiegészülve további ütősökkel (dundun, sangban, kenkeni, bougarabou, chekere, darbuka, doholla, keretdobok és mindenféle percussion kisérő, csörgő-börgő, kolomp stb)

A délután első részében tradicionális, több szólamú djembe ritmusokat tanulunk, Mamady Keïta djembe nagymester nemzetközi iskolája, a Tam Tam Mandingue Djembe Academy (TTMDA) tanításai nyomán.
A nap második felében kötetlen jammelésre invitálunk mindenkit, afrikai dobok és mindenféle további (ütő)hangszer részvételével - akár hallgatni a fűben, akár táncolni, zsonglőrködni vagy ami éppen jólesik! Természetesen be is lehet szállni a közösségi zenélésbe, akár saját dobbal, akár a jelenlévő néhány plusz dob egyikével.

Csatlakozz és éld át a közösségi zenélés sodró hangulatú flow-élményét!
A részvétel adomány alapú, ha módodban áll köszönjük ha 2000-3000 Ft-tal támogatod a dobkör létrejöttét! A befolyt összeget a dobok karbantartására és új hangszerek beszerzésére fordítjuk! (abból sosem elég)
Ha most nincs lehetőséged adománnyal támogatni, akkor sincs semmi gond, gyere doboljunk egy jót együtt!
Szeretettel várunk!"