Koncert

Elefánt

Elefánt előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. december 29. (vasárnap) 20:00
Ár: 3000 Ft, elővét: 2400 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Az Elefánt szeptemberben megjelent EL című nagylemezét ugyan már bemutatta, de aki akkor lemaradt, vagy ott volt a koncerten, de megismételné, vagy esetleg csak azóta ismerkedett meg vele, és úgy általában imádja a lemezt, annak itt a helye az újabb budapesti koncerten. A két ünnep között előszilveszterezni remek buli lesz.


Az Elefánt zenéje olyan, amin egyszerre sírunk és nevetünk, összebújunk és tombolunk, majd a szövegbe beletemetkezve elmerengünk. Életigenlő melankólia. Ezt az érzést egyre többen fedezik fel maguknak, hiszen a zenekar fesztiválok és klubok állandó fellépője, akármilyen környezetben elvarázsolja és táncolásra készteti a régi és új rajongókat. Dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.


A zenekar alapító tagjai Szendrői Csaba és Tóth András gyerekkoruk óta együtt zenéltek Szombathelyen, és a Kodály Method 2012-es bemutatójára álltak össze Kovács Zoltán billentyűssel, Horváth Bence Ede basszusgitárossal és Németh Szabolcs dobossal. Első nagylemezüket, a Vérkeringőt már stabil rajongótábornak mutatták be 2013-ban, és a csapat az azóta eltelt években olyan alkotó közösséggé formálódott, amely folyamatos keresi a kreatív utakat és a megújulás lehetőségét. A könnyűzenei szakma is hamar felfigyelt rájuk, és beválasztották őket a Nagy-Szín-Pad első évadjába. Gomoly című második albumuk 10 napig vezette a Deezer hazai hallgatottsági listáját. A lemezen szereplő Bordahajtogató című dalt a Balaton Method – a magyar alternatív zenei élet bemutatására született mozifilm – kezdő klipjének választották az alkotók. A különleges megoldásokat kedvelő zenekar a Tizenhathoz közösségi videoklipet készített a rajongók részvételével, a lemezről elsőként megjelent Alszikot pedig Fonogram díjra jelölték. Harmadik nagylemezüknek, a 2017 tavaszán megjelent Mindennek, dupla lemezbemutatója volt az A38 Hajón, mert az első estére az összes jegyet elkapkodták a rajongók. Ezt a lemezt is az átlagostól eltérően jelentették meg: minden dalhoz egyedi grafikus lyric videó készült. 2019-ben jelent meg a negyedik nagylemezük, amely az EL címet kapta.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás