Koncert

Elefánt@Közönséges Interaktív Koncert

Elefánt előadó
Online nézhető ONLINE
2021. május 24. (hétfő) 20:00
Ár: online jegy: 2500 Ft, interaktív Webex jegy: 3500 Ft, támogatói jegy: 7500 Ft

Május 24-én 20 órától olyan újszerű, élő eseményen vehetnek részt a könnyűzenei koncert rajongók, amelynek köszönhetően visszakaphatják a régvárt élményt! Az Elefánt zenekar - nemzetközi szinten -, Elton John után először használva a Cisco System Webex Meetings szolgáltatását, elhozza a valódi bekapcsolódás lehetőségét. A koncertre bárhonnan be lehet majd jelentkezni, csak egy telefon, tablet, vagy asztali számítógép kell hozzá, a Tixa Live pedig biztosítja az online közvetítést. A stúdiót, a hang-, és fénytechnikát valamint a stábot a HG Event szolgáltatja. Az esemény műsorvezetője Hajós András.


A „Közönséges Interaktív Koncert” egy olyan élőben sugárzott online zenei esemény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy újra egy térben álljatok, üljetek, kiabáljatok, énekeljetek, tapsoljatok, vagyis újra a lehető legközelebb legyetek egymáshoz úgy, hogy közben a zenekar is azt fogja érezni, hogy ott vagytok az első sorban. Jól hangzik, igaz?
Lehetsz a nappalidban, a konyhában, az autódban, egy kocsmában, kint a réten, a helyszín teljesen mindegy. A lényeg, hogy legyen egy telefonod, PC-d, laptopod, amelynek van kamerája és hangszórója, legyen letöltve a Webex applikációd és már be is kapcsolódhatsz a koncertbe. Ennyire egyszerű az egész.
A "Közönséges Koncert" interaktív. Tudtok szólni egymáshoz és a zenekarhoz is ugyanúgy, mint rég. A stúdióban lévő színpad körül óriáskivetítőkre kerültök a valaha volt legszebb vizuálunk részeiként és közben látni fogjátok egymást és a zenekart is.
„Az elsők között voltunk, akik tavaly lemondták a koncertjeiket, mert fontos volt, hogy biztonságba tudjuk a közönséget és magunkat.” – mondja Kovács Zoltán, az Elefánt billentyűse. „Felelősséggel tartozunk egymás felé, bár nagyon nehéz volt az elmúlt időszak koncertek nélkül, de tulajdonképpen ez a gondoskodás hozta létre a Közönséges Koncert ötletét. Tudjuk, hogy ez a koncert csak részben oldja meg azt, hogy újra a közönségünkkel lehessünk, de amíg nem állhatunk teljes biztonsággal színpadra, ezt találjuk a legjobb megoldásnak. Bár sejtjük, hogy a rajongók már nagyon szeretnének kiszabadulni a szabadba, de mi nagyon hiszünk abban, hogy megértik azt, hogy erre a formátumra nagy szükség van és együtt sikerre vihetjük.” 


A szokásos módon, -hang- és fénytechnikával- felállított színpadon helyezkedik el a zenekara stúdióban. Körülöttük kivetítőkön a Cisco Hungary Webex meetings által celebrált rajongók élőben jelentkeznek be a koncertre, lehetőségük van arra, hogy kontaktáljanak a zenekarral, azaz bekiabálhatnak, beszélgethetnek a dalok között a zenekarral, tapsolhatnak, táncolhatnak és a színpadon lévő kamerák segítségével olyan közel kerülhetnek a közönséghez, mint élőben…vagy még annál is közelebb.


„Mindig keressük az új kihívásokat, lehetőségeket. Alap esetben is a kultúrát, szórakozást szolgáljuk ki nap mint nap. Fontos számunkra, hogy a lehetőségeinkkel, tudásunkkal új, eddig nem bevett szolgáltatási formákkal is megismertessük partnereinket, felhasználóinkat, és a kísérletezni vágyókkal új bázist építsünk.” – vallja Salfer Viktor, a koncert létrehozásában segítő H.G Event vezetője.


„Ez egy új, kihívásokkal teli felhasználása a Webexnek, de profi stúdiótechnikai és informatikai támogatással egy igen ígéretes irány, mely reményeink szerint üzleti alapon is lehet sikeres. Hiszünk benne, hogy a hibrid vagy éppen teljesen online események bonyolítására a pandémia elmúltával is lesz igény. Ezt a Cisco mindenképp szeretné támogtani.” – jegyzi meg Németh Zoltán, a Cisco Magyarország értékesítési vezetője.
Amellett, hogy a szervezők pontosan tudják, hogy a közönség már mennyire várja az élő eseményeket, azt is értik, hogy az online térhódításának eredményei velünk maradnak majd. Ennek az egyik ilyen eredménye a Közönséges koncert is.
Az eseményt szervező Elefánt zenekar mindent megtesz annak érdekében, hogy a nézők vigyázzanak magukra és egymásra. Ezért is remélik, hogy hosszútávban sokan el tudják majd képzelni ezt a platformot arra, hogy kultúrát fogyasszanak.