Koncert

Ethnofil, Nunki Bay Starship

Trafó
2020. február 29. (szombat) 20:00
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Trafó
1094 Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.

Dallamos, pszichedelikus, hol könnyed, hol vaskos hangzású, világzenéből indult, ma már organikus post-pop: az Ethnofil koncertjein vehemens energiák, érzékeny melódiák és émelyítő elektronika járnak törzsi táncot az őket hallgatók végtagjaival. A korábban A38 Talentometer-fődíjas csapat legújabb nagylemeze Azimut címmel jelent meg tavaly októberben, majd élőben az Akvárium klubban debütált. A hazai zeneipar egyik legnagyobb export potenciáljával rendelkező együttes rendszeresen turnézik Franciaországban, 2020 tavaszán Nyugat-Európai, majd Ausztrál turnén mutatja be új lemezét. A címadó Azimuth c. videóklipjüket az idei Klipszemle legjobb rendezésére jelölték.
Az Ethnofil zenekar 2020 februárjától négyfős formációban, Odd ID néven folytatja a zenélést, és a The Qualitons mellett debütál február 7-én, a MENT-en. A trafós koncert előzenekara a Nunki Bay Starship lesz.


Nunki Bay Starship
Pop - funk - soul tengely körül keringő pszichedelikus felhangok, elektronikával tűzdelt hangszerelés, némi jazzel és hip-hoppal fűszerezve. A magukat multidimensional brain-pop jelzővel meghatározó kvartett 2017 tavaszán debütált élőben.
2018 októberében elkészült az első videóklip a Fallin’ Free című dalhoz, mely előfutára volt az egy hónappal később megjelenő Magnetic Resonance Imagination címen bemutatkozó kislemeznek. Az EP koronája a stop motion technikával készült videóklip, a magányos űrhajós történetét elmesélő MRI. Alig fél évvel később, 2019 tavaszán mindezt követte az első nagylemez, a Sigma Sagittarii.
Az LP anyagával már több különböző színpadon megajándékozták a közönséget, és mindenhol szerető fülekre találtak. Így jutottak el az Akvárium Klubba Antonia Vai előzenekaraként, de játszottak a 30Y és az Anomalie Live Band előtt is. 2019-ben olyan kis- és nagyfesztiválon is bemutatták a lemezüket, mint a Művészetek Völgye, Campus, Fezen, Kolorádó vagy UbikEklektik.