Koncert

FAB Ensemble - Kelemen, Kokas, Kadesha, Fenyő, Hunter, Balog, Erdős...

FAB Ensemble előadó
Erdős Attila előadó
Balog József előadó
Kokas Katalin előadó
Marley Erickson előadó
Homoky Gábor előadó
Osztrosits Éva előadó
Fenyő László előadó
Kokas Dóra előadó
Fazekas Gergely műsorvezető
Online nézhető ONLINE
2021. február 20. (szombat) 19:30
Ingyenes

Km.: Erdős Attila (bariton), Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Marley Erickson, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Homoky Gábor, Osztrosits Éva (brácsa), Fenyő László, Kokas Dóra, Vashti Mimosa Hunter (cselló), Balog József (zongora); műsorvezető: Fazekas Gergely


Schumann: A költő szerelme
Sosztakovics: Két darab vonósoktettre, op. 11
Mendelssohn: Esz-dúr vonósoktett, op. 20


A szünetben Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila beszélgetnek.


A FAB Ensemble negyedik koncertjének első számaként Robert Schumann hiperérzékeny dalciklusa, a Dichterliebe fog megszólalni Erdős Attila és Balog József előadásában. A ciklus lenyűgöző virtuozitással emeli át a zenébe Heinrich Heine költészetének valamennyi rétegét: az egyszerű felszín mögé rejtett komplexitást, a romantikus érzelemvilágot és a nevezetes heinei iróniát. A dalok után két duplakvartett, vagyis vonós oktett következik: Sosztakovics különös, kéttételes műve, az 1924-ben komponált – az 1. szimfóniával egyidős – op. 11-es darab, ez a látnokian modern, zamatos disszonanciákban és feszes ritmusokban gazdag mű, majd minden vonósoktettek őse hangzik el a szünet után, a tizenhat éves Mendelssohn Esz-dúr vonósoktettje következik, mégpedig káprázatos előadógárdával: a FAB Ensemble alapítóihoz Marley Erickson, Jonian Ilias Kadesha, Homoky Gábor, Osztrosits Éva, Fenyő László és Kokas Dóra csatlakoznak.


FAB Ensemble - Kokas Katalin, Kelemn Barbabás és Barátaik 4.


Az Online Koncertterem programjai a járvány enyhüléséig ingyenesen tekinthetők meg a Zeneakadémia honlapján, Facebook oldalán és Youtube csatornáján, de nem minden esetben mindenhol. Kísérje figyelemmel a Zeneakadémia oldalain található információkat!