Koncert

Fenyves Quartet

Fenyves Márk előadó
Benkő Dávid előadó
Miskolczi Márk előadó
IF Cafe
2022. január 12. (szerda) 19:30

Helyszín:

IF Cafe
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 19.

Fenyves Márk tizenöt lemezen szerepel szerzőként és gitárosként. Az utóbbi öt évben 13 országban lépett fel, több mint 300 koncertet adva. Zenekarai Spotify hallgatottsága 1 millió felett van.
A Fenyves Triót 2017-ben hozta létre Mihalik Ábel (Kispál, Kiscsillag, Abel Label stb.) dobossal és Miskolczi Márk bőgőssel. Első albumuk „Homecoming” címmel  jelent meg.
Felléptek az amerikai Jonathan Kreisberg gitárossal, döntős helyezést értek el két egymást követő évben a Magyar Jazz Szövetség jazz combo, majd zeneszerző/hangszerelő versenyén. A Budapest Jazz Club 10 éves jubileumi koncertjének nyitózenekara voltak 2019-ban jelent meg második lemezük a „Don’t Miss the Band” amire a hazai szaksajtó is felfigyelt. A Presztízs magazin 9/10 értékelést adott rá. A neves All About Jazz portál „Track of the Day” programjában „Blues After Dusk” című dalukat nemzetközi jazzrajongók körében promótálhatták. A JazzMa.hu év végi koncert és fesztiválszervezői listáján is feltűntek az év zenekara, év albuma, és az év gitárosa kategóriában 2020-ban.
Idén csatlakozott hozzájuk Benkő Dávid (Paso, Subtones) Hammond-orgonán. A már quartettként is működő csapat „Live at Jókai Klub”címmel jelentette meg új albumát május 7-én, amit egy közönség nélküli online koncerten rögzítettek.


Fenyves Márk (gitár), Benkő Dávid (Hammond orgona), Centgráf Benjámin (dob), Miskolczi Márk (basszusgitár, nagybőgő)