Koncert

Fiatal tehetségek – Kelcz Dávid gitáros-énekes-zeneszerző

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozatban Kelcz Dávid gitáros-énekes-zeneszerzőt ismerhetik meg az érdeklődők. A program február 13-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár alagsori klubjában. A zenés beszélgetés házigazdája Szalay István, a Szegedi Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke.

A Sófi Alapítvány az elmúlt 17 évben több mint 20 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.


Kelcz Dávid szabadúszó videográfus, a Kelda zenekar alapító énekes-gitárosa, dalszerzője. Gyermekkorától ír verseket, mióta zenét kezdett tanulni, igyekszik dallamos köntösbe is öltöztetni őket.

2015-ben a Magányos keringő című dalának előadásával az Egyetemi Zenei Verseny első díjasa lett, emellett az SZTE Tehetségpont Kiválósági Lista arany fokozatú tagja, emellett az SZTE Sófi Alapítvány Kuratóriumi díját is elnyerte.
2016-ban zenekarával nagylemezt jelentettek meg. A lemezbemutató koncerten a Művészetek Palotájában léptek fel, ahol további két hangversenyt adtak, mindhárom MÜPA koncertet a Sófi Alapítvány szervezte számukra.
Közel 60 koncerten van túl a zenekar, 25 településen itthon és a Kárpát-medencében.

Kelcz Dávid emellett középiskolás kora óta foglalkozik videózással, tanult szakmája is médiatechnikus. Az egyetemen történelem-média szakos bölcsészként végzett. Zenei és filmes beállítottsága jó összhangban működik, zenekarának videoklipjeit saját maga rendezte és készítette, több nemzetközi és országos videós pályázaton mérettette meg magát, melyek közül két első díjat is elhozott már.

Alkotói tevékenységében (úgy a zenei, mint a filmes), jobbára melankolikus, gyakori témái az emberi érzelmek, a spiritualitás. Fontosabb számára a közvetített üzenet, mint a könnyű befogadhatóság.