Koncert

Fonó Szerda tánctanítás és táncház

Fonó Budai Zeneház
2022. december 07. (szerda) 19:00
Ár: 2000 Ft, elővétel: 1500 Ft

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület, Sztregova utca 3.

A Fonó Szerda táncalkalmakra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik heti rendszerességű táncoktatások keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással, össztánccal és táncházzal zárul. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, párral vagy pár nélkül!

Szászcsávás kilencszáz lelkes falu Erdélyben, a Kis-Küküllő mentén. A környékbeli vegyes etnikumú lakosság „kicsi Magyarországként” emlegeti. Nem véletlen, hiszen a száz százalékában református magyarok lakta település a századok során gyönyörű zenei-táncos örökséggel gazdagította a Maros-Küküllők vidékét. A csávási cigányzenészek több nemzedékre visszamenően a környék híres muzsikusai. A faluban ma is több zenekarra való zenész él. E település magyar és cigány táncaiból kaphat ízelítőt, aki szerdánként a Fonóba látogat.

Oktatók: Lőrincz Hortenzia ’Horti’ és Kovács Norbert ’Cimbi’, Kovács-Gál Nóra és Kovács Gábor -tánc, Nyitrai Maraianna -ének. Zenekar: Üsztürü / Dűvő. Az esti táncház táncmestere: Csatai László ’Csidu’

Jegyár: 1500 Ft elővételben, 2000 Ft a koncert napján