Koncert

Fonó zenekar

előadó
Hagyományok Háza (Színházterem)
2019. március 19. (kedd) 19:00
Ingyenes

Helyszín:


1011 Budapest, I. kerület Corvin tér 8.

Az ötödik alalommal szervezett Bach Mindenkinek Fesztivál egy hete alatt Budapesten és Kárpát-medence szerte közel 70 településen Bach zenéje szól: koncertek lesznek aluljárókban, tereken, kórházakban, iskolákban és hangversenytermekben. Idén a Hagyományok Háza új helyszínként csatlakozik a programhoz, március 19-én 19.00 óra kezdettel a Fonó zenekar Vadbarokk c. koncertjét láthatja és hallhatja a nagyérdemű.
Vadbarokk – Fonó zenekar és a Musica Profana zenekar koncertje
A Fonó Zenekar a magyar "táncházas" népzenei új hullám második generációját képviseli. A műfajok között létező kapcsolódások bemutatása motiválta Vadbarokk című lemezük koncepciójának kialakítását. Az album alapgondolata abból a felismerésből fakad, amely szerint a népzenének a műzenére gyakorolt hatása mellett a zene világát évszázadok óta formálja egy ezzel ellentétes irányú folyamat is: a kései barokk idején, a Magyar Királyság területén a kor műzenéjének vonós-fafúvós-csembalós hangszeregyüttesei folkorizálódtak.
„Lemezünkön a barokk kamarazenekarnak „megvadított”, népi változatai, valamint a mellettük tovább élő duda, vagy koboz hallhatók, többször olyan dallamokat, zenei témákat megszólaltatva, amelyek eredete is a kor műzenéjére mutat. Az itt hallható zenéket olyan hagyományőrző mestereinktől tanultuk, akik életvitelükkel, nem magas, de mély műveltségükkel még egészen közel álltak ahhoz az áhított állapothoz, amelyet harmóniának nevezünk.” Agócs Gergely


A koncerten a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. http://bachmindenkinek.hu/