Koncert

Foreland

Foreland előadó
Online nézhető ONLINE
2021. március 06. (szombat) 17:00

Foreland zenekar egy pop formáció, tagjai: Moravszki Ákos (ének), Cserkuti Erika (ének), Winand Ádám (gitár/vokál), Boda Zsófia (zongora), Csabai Sándor István (basszusgitár) és Erdélyi Arián (dob).

Az együttest 2017 szeptemberében alakult. Az év végéig két videóklippet is készítettek.
2018. január 3-án kiadták az első EP lemezünket, amin négy feldolgozás hallható akusztikus formában.
Március 18-án első saját szerzeményükkel a „Vágy” c. dallal megnyerték az MTVA által indított AranyCORE zenebajnokságot, aminek köszönhetően augusztus 24-én felléptek a Strand Fesztiválon is.
Több ízben szerepeltek a Petőfi TV-ben, és a Balatoni nyár műsorában is bemutathatták későbbi nagylemezük címadó dalát, az „Ébren”-t.
2019. május 18-án különdíjasok lettek az Öröm a Zene tehetségkutató kecskeméti versenyén.
A LESZ Feszt által meghirdetett versenyen bekerültek a legjobb 15 együttes közé, így díjazott zenekarként vettek részt a kisvárdai fesztiválon.
Egy órás műsorral örvendeztették meg a szilvásszentmártoni F.A.L.U. Fesztivál közönségét.
2020 első fele az otthoni stúdiózásokkal és dalírásokkal telt. Tavasszal az aktuális helyzetre reflektálva kiadták a „Maradok” c. dalt. Ezt követően jelent meg első saját nagylemezük az „Ébren”, 12 track-kel.
Az albummal ismételten több médiamegjelenést zsebeltek be. A Petőfi TV-ben az „Ébren” majd a „Maradj velem még” saját dalaikat játszották el élő adásban a Petőfi Rádióban.