Koncert

Fülbevaló #07 - Mákó Rozi: NEST x AV Composers - live set

Mákó Rozi előadó
Online nézhető ONLINE
2021. január 26. (kedd) 21:00
Ingyenes

A NEST kirándulás egy végtelen térbe, emlékeink és születésünk vidékeire. Ősi (idő)zónákba, ahol az ismeretlenbe vetett bizalom az emberi kíváncsiság természetes működtetője volt. Mákó Rozi legújabb audiovizuális projektje egy hangfoszlányokon és fényfragmentumokon keresztül vezető mentális és érzelmi utazás, melyben LED-fénycsövek által kap testet a folyamatosan lüktető zene és a fény.
A performansz szólóelőadója maga is szervesen illeszkedik a neoncső-rendszerből épített installációba. Arra összpontosít, hogy kapcsolatba lépjen hallgatóságával a pulzáló ritmusok és fényjelenségek által. Olyan pillanatokba invitál, melyek improvizatív jellege egyszeri és megismételhetetlen atmoszférikus élményt teremt.
A rögtönzött zeneszerzői gesztusok éppolyan döntő fontosságú elemek az élő előadás során, mint a fészekrakásra emlékeztető, fixen rögzített LED-csőrendszer kötött fizikai felépítése. E két esztétika - a szabad improvizáció és az épített struktúra - kombinációja minden alkalommal egyedivé és helyspecifikussá teszi a performanszt. Az előadó a fényt is hangszerként használja: a paramétereket gombokkal vezérli, mintha egy szintetizátor rendszerén játszana.


Előadó: MÁKÓ Rozi
Grafikai tervezés: METZING Eszter


https://soundcloud.com/rozi_mako 
https://www.instagram.com/rozi_mako/


Mákó Rozi zeneszerző, sound designer. Gyerekkora óta érdeklődik a zene iránt, klasszikus és jazz-zongoristaként kezdte bővíteni érdeklődési skáláját. Egyaránt tanult zeneszerzést, hangtervezést, kísérleti zenei improvizációt és dj-mixelési technikákat. Grafikai tanulmányai után Hollandiába költözött, hogy zenei ismereteit a Hágai Királyi Konzervatórium Szonológiai Intézetében folytassa. A 2000-es évek eleje óta a partikultúra területén kezdett el együtt dolgozni vizuális alkotócsapatokkal és képzőművészekkel. Rendszeresen működik közre animációs filmek, fényinstallációk, mapping vetítések zeneszerzőjeként, önálló előadóként és különböző kollektívák tagjaként.