Koncert

Fülei Balázs zongoraművész Schubert-estje

előadó
Pesti Vigadó
2019. március 18. (hétfő) 19:30
Ingyenes

Helyszín:


1051 Budapest, V. kerület Vigadó tér 2

Schubert: Magyar melódia, D. 817, Allegretto, D. 915, 4 impromptu, D. 899, B-dúr szonáta, D. 960


Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny szerepel, köztük Beethoven, Brahms, és Bartók összes zongoraversenye. Önálló lemeze 2013-ben Bartók és Grieg műveivel, 2015-ben pedig Beethoven, Brahms, Debussy, és Virágh András Gábor darabjaival jelent meg. 2012 óta a Zeneakadémia tanára, 2015 óta a Kamarazene Tanszék vezetője. Világszerte tart mesterkurzusokat, és nevéhez fűződik a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban évente megrendezett, nemzetközi Echo Nyári Akadémia megalapítása.


Szakmai életének meghatározó állomásai a Zeneakadémia Nagyterme, a Művészetek Palotája, a bécsi Konzerthaus, az amszterdami Concertgebouw, a tokiói Kioi Hall, a moszkvai Csajkovszkij


Konzervatórium, az NCPA Mumbaiban, valamint a New York-i Carnegie Hall, ahol 2008-ban debütált szólóestjével. A legjelentősebb magyarországi és külföldi szimfonikus zenekarokkal dolgozott együtt, fellépett Európa szinte minden országában, Izraelben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, és Vietnámban. Rendszeresen koncertezik állandó formációjával, az Auer Trióval, gyakori partnere a Kodály Vonósnégyes, amellyel Indiában is turnézott, 2018 februárjában pedig a világ élvonalába tartozó Camerata Bern szólistája volt a Zeneakadémia Nagytermében.


2014-15-ben a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa volt.