Koncert

Gáspár Károly Trio

Gáspár Károly előadó
Horváth Balázs előadó
Varga Bendegúz előadó
Online nézhető ONLINE
2020. december 09. (szerda) 20:00

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője.
Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.
A hármasban Gáspár Károly partnerei: Horváth Balázs bőgős, és Varga Bendegúz dobos.
2017. februárjában jelent meg a trió első albuma, „The Outsider” címmel, a Hunnia Records gondozásában. A korongon nyolc Gáspár kompozíció mellett, egy Horváth Jenő dal, a „Ma este nem gondoltam rád” feldolgozása hallható. Ugyan ebben az évben a JazzMa.hu olvasói szavazatai alapján „Az év lemeze”-díjat nyerte el a „The Outsider”. 2019-ben pedig Fonogram-díjra jelölték.
2019. márciusában, a TOM-TOM Records kiadásában látott napvilágot a Gáspár Károly Trió második albuma, „Salvation” címmel. Gáspár Károly a JazzMa.hu 2019-es Szerkesztőségi Szavazólistáján „Az év zongoristája”-díjat nyerte el, a Fesztivál- és Koncertszervezői Szavazólistán a „Salvation” „Az év lemeze”, a Gáspár Károly Trió pedig „ Az év együttese” lett. 2020-ban Fonogram-díjra jelölték a „Salvation”-t.