Koncert

Gipsy Kings ft. Nicolas Reyes

Gipsy Kings előadó
VeszprémFest (Nagyszínpad, História Kert)
2022. július 14. (csütörtök) 21:00

A flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével lép színpadra a The Gipsy Kings július 14-én a 2022-es VeszprémFesten. Az ikonikus katalóniai együttest két Franciaországban letelepedett cigány család, a Reyes és a Baliardo leszármazottaiból alakult 1979-ben, eredeti nevük spanyolul: Los Reyes Gitanos. Dalaikat spanyol, francia, olasz és cigány kevert nyelven adják elő.

A The Gipsy Kings tagjai 1988-tól a műfaj világsztárjainak számítanak, az elmúlt három évtizedben uralták a World Music listákat. Összesen 13 stúdióalbumuk jelent meg, melyekből több mint 14 millió darabot adtak el világszerte. Platinalemez válogatásuk, a The Best of the Gipsy Kings a megjelenés után több mint egy évig szerepelt a slágerlistákon, kilencedik stúdióalbumukkal, a Savor Flamenco cíművel pedig 2013-ban másodízben nyerték el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

Megfordultak a világ összes jelentősebb koncerttermében a Hollywood Bowltól a Royal Albert Hallig. Készítettek felvételt Ziggy Marley-val, a Doobie Brothers-szel és a Bananaramával. Slágereik számos filmben, többek között a Nagy Lebowski és a Toy Story 3-ban is elhangzanak.

A Gipsy Kings a VeszprémFest visszatérő előadója. 2009-es nagysikerű koncertjük ráadásul egyfajta mérföldkő is volt a fesztivál életében, amely ezzel az előadással bővítette ki első ízben programkínálatát a színvonalas, populáris zenei stílusok előadóival.


Esőhelyszín: Veszprém Aréna