Koncert

Hagesher+¡Nosnach+Jazzékiel Pulttámasztó dj set ≋ Marom hanukai támogatói esemény

Hagesher előadó
¡Nosnach előadó
Jazzékiel előadó
Gödör
2021. december 04. (szombat) 19:00
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft, Egyesületi tagoknak: 1500 Ft

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

Idén ünnepli 20 éves működését a Marom! A jubileum alkalmából az egyesület támogatói kampányt indít: elkötelezett és tettrekész nagykövetei mellett több napon és helyszínen átívelő programsorozat keretében gyűjt támogatást barátai és pártfogói segítségével.
December 4-én a Sirály helyén újranyílt Gödörben tartjuk a Marom és a Zsidó Kultúra 2028 támogatói eseményét:
≋ transzgenerációs tapasztalatokról szóló kerekasztalbeszélgetéssel nyitunk,
≋ majd ¡Nosnach és Hagesher koncerttel folytatjuk,
≋ végül Pulttámasztó az elmúlt 20 év feledhetetlen számaiból válogatva.


19:00 ~ JEGY NÉLKÜL IS Kerekasztalbeszélgetés transzgenerációs tapasztalatok, családi történetek megjelenéséről a harmadik generációs alkotók munkáiban
≋ Cserne Klári - dramaturg
≋ Göndör László - színész, perfomer, rendező
≋ Cseh Viktor - kultúrtörténész, író


20:30 ~ ¡Nosnach
Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. Ádám és Endre nem teketóriázik. Nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot, és mindeközben egymást is igyekeznek lépten-nyomon meglepni.


21:30 ~ Hagesher
Jön a szokásos hanukai Hagesher koncert! Valamilyen fura ok miatt az elég sok tagból álló Hagesher majd’ összes zenésze ráért ezen a jeles estén, hogy koncertet adjon, amilyet már annyiszor és persze még soha! A zenekar egyébként a jazz elemeit keveri mindennel, ami zsidó zenének mondható.


23:00 ~ Pulttámasztó ≋ Jazzékiel w/ Jakab Péter és Czitrom Ádám
≋ Helló, ez itt a Pulttámasztó, a Marom zenei programsorozata, amiben a legjobbfej magyar zenekarok tagjai válnak DJ-vé egy-egy estére.
≋ Táncoltatás Jazzékiel módra: 80s - 90s nem magyar alter, Cure, Joy Division, My Bloody Valentine, Cocteau Twins, Bad seeds, meg olyanok is, hogy Weval, Bob Moses, Thom Yorke, Beach House. Meg seggrázósabb számokra is lehet talán apellálni Ádám jóvoltából, akinek, mellesleg van dj neve is, mégpedig DJ Q-d'ARC.
Sőt még az is lehet, hogy lesz rep is, de az is lehet, hogy nem!


A Marom ernyőszervezetként a kampány során összegyűlő támogatást öt projektje között osztja el, így az Auróra, a Bánkitó Fesztivál, a Szabad Terek, a Zsidó Kultúra 2028 és a Dor Hadas is közvetlenül részesül a befolyt összegből.