Koncert

Hajdu Klára Quartet

Zsolnay Negyed - Ginkó udvar
2019. május 18. (szombat) 16:20
Ingyenes

Helyszín:

Zsolnay Negyed - Ginkó udvar
7600 Pécs, Ginkó udvar

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő alakja. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban újra az év énekesnőjének választották.


Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawában, Torontóban, Oslóban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, és folytathatnánk a sort.


Saját kvartetjét 10 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is műsorukra tűzték. 2013-ban jelent meg első albumuk Come with me címmel, rajta saját szerzemények mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.


2015-ben mutatták be teltház előtt Plays Standards Dedicated to Chet Baker című lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és a neki köszönhetően híressé vált jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma Az év hazai jazz albuma kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején. 2019 megújulást hozott a kvartet életébe, hiszen a nagyszerű Cseke Gábor lett a zenekar zongoristája. Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen You're Gonna Rise című legújabb szerzeményét, amelyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, A Dal 2019 szakmai zsűrije a 416 nevezett dal közül beválogatta a legjobb 30 dal közé.


A Zsolnay Piknik műsorának programja